cooking time





LT Jau labai senai norėjau išbandyti Soba makaronus. Man jie visuomet taip patraukliai, skaniai atrodo, tad kiekvieną kartą pamačiusi receptą, kurio kiti ingredientai, žinoma, irgi patinka, išsisaugoju. Tad tokių receptų prisirinkusi turiu tikrai nemažai, ir makaronai jau kuris laikas spintelėje buvo gražiai padėti, taigi beliko imt ir pagaliau išmėginti šį japonišką gėrį. Pasinaudojau greitu ir nesunkiu receptu. Rezultatu likau labai patenkinta, skanu, sotu, tiesiog niam niam. Ragavusių galutinė išvada buvo: "Monika, gaminam toliau". Yay, vadinasi, užskaitome ir keliame į receptų knygą. Drąsiai rekomenduoju greitai ir šiek tiek kitokiai vakarienei ar pietums!!!

EN I wanted to try Soba noodles for a long time. To me, they always look so delicious and attractive. Every time I see that kind of recipe, I save it with the intention to try them out soon. So far I have accumulated plenty of them, but haven't tried until last week. The pack of noodles was waiting in the closet, loads of recipes on the laptop, so all I needed is to give it a try. And I did. I followed this quick and easy recipe. I was very pleased with the result, delicious, full, so niam niam. Final conclusion of people who tasted was: "Monika, keep preparing them". Yay, recipe goes straight to my recipe book. I highly recommend this easy and a little bit different meal for the quick lunch or dinner!!!

Bon appétit!!!

ADOREBOX





LT Ar jau minėjau, kad man labai patinka staigmenos? Dar ne? Tai dabar viešai pripažįstu, kad dievinu jas , o kas ne??? Pirmadienio rytą savo telefone pamačiusi nežinomą numerį, žinoma, iškart kaltinamai pamaniau, jog vėl tie paslaugų siūlytojai bruks kažką, bet, ha, ne, kurjeris. O kurjeris reiškia siuntinuką, o siuntinukas kelia smalsumą, o smalsumas - nekantrumą. Ir taip į mano namus atkeliavo pirmoji Adorebox dėžutė. Jau senokai esu mačiusi visokias tokias dėžutes. Jei kas dar nežinote, kas čia per dalykas. Ogi už tam tikrą sumą, mūsų atveju 39 litus, užsisakote šia dėžutę, prieš tai atliekate mini apklausėlę, kas jums patinka, ko norėtume ir tuomet jums po kurio laiko atsiunčia šį lauknešėlį. Kiekvieną kartą yra neaišku, ką gausite, tad čia ir yra siurprizo dalis. Taigi nusprendžiau, kad reikia save palepinti ir nudžiuginti, todėl vieną tamsų ir vėlų vakarą nesusilaikiau ir užsisakiau. O šį pirmadienį su entuziazmu atsegusi žavingą oranžinį kaspiną ir iškilmingai atidariusi dėžutę, tikrai buvau patenkinta jos turiniu. Tad dalinuosi su jumis savo pirmosios, ir, manau, ne paskutinės Adorebox dėžutės lobiais. O Jūs ar bandėte šį dalyką?? Ar buvote patenkintos??

EN Have I already mentioned that I like surprises?? Not yet?? So now I say out loud that I love them, who doesn't?? Early Monday morning on my cell phone I saw unknown number, and of course first idea was about those people who try to sell service to you, but, ha, not, it was courier. Definitely, courier means a package, and a package brings curiosity, and curiosity - impatience. So that's how my first Adorebox came into my home. I saw these things happening on the internet for a while, so I decided to pamper myself and one late, dark evening I couldn't help myself and ordered it. If you are not familiar with this, so basically you pay a certain amount of money and they send you a box full of little things, and every time you don't know what you will get, so that's a surprise surprise part. So this Monday I untied enthusiastically gorgeous orange ribbon, festively opened the box and I was pretty happy with the content. Today I am sharing my treasure with you. Have you ever tried that kind of boxes?? Did you like it??


Happy week to You!!!

EATS




LT Štai ir prabėgo dar vienas rudens mėnesiukas. Laikas taip greitai lekia, diena po dienos, mėnesis po mėnesio ir žiūrėk, tuoj mąstysim apie praėjusius metus ir vėl su nauja viltim, naujom svajom žengsim į naujus. Niekada nemėgau rudens. Jis būdavo sunkiausiai pakeliamas, toks niūrus, neigiamas, lėtai slenkantis sezonas. Kažkas pasikeitė..matyt, aš keičiuosi, nes pradėjau įžvelgti jaukumo šiame rudenyje. Ir visai jis ne niūrus, jei pati nepadarei savo mintimis niūraus, ir visai jis šiltas bei stilingas, kai išmoksti sluoksniuoti drabužius, ir visai jis kūrybingas, kai pradedi raustis receptų užrašuose ir įgyvendinti senai atidėliotus patiekalus, rankdarbių idėjas. Taip, šis ruduo man visai patinka.

Tad pasilepinkim ilgąjį savaitgalį nesunkiai paruošiamais, bet skaniais pusryčiais, neskubėkim, pristabdykim ir lėtai  skanaukim. Recepto idėją radau Jamie Oliver knygoje, šiek tiek adaptavau pagal save ir po kelių akimirkų jau aš mėgavausi savo pusrytukais. 

Mums reikės:
  • ciabattos ar prancūziško batono, pagal pasirinkimą;
  • kiaušinio;
  • pusės avokado;
  • saujelės rukolos;
  • aitriojo pipiro;
  • balzaminio acto;
  • druskos, juodųjų pipirų.

Duonos riekę paskrudinam orkaitėje. Nestipriai užviriname vandenį, įberiame trupučiuką druskos, tuomet į atskirą puoduką įmušame kiaušinį ir jį atsargiai supilame į vandenį. Kraštai gali atrodyti netvarkingai, bet nereikia jaudintis. Verdame 2-4 minutes, pagal tai kokio skystumo/kietumo norite. Išvirtą kiaušinį atsargiai išgriebiame ir nusausiname ant popierinio rankšluosčio. Tuomet užtepame avokado ant duonos, dedame saujelę rukolos lapų ir ant viršaus gražiai padedame kiaušinį. Paskaniname šiek tiek druska ir pipirais, bei balzaminiu actu, apibarstome aitriojo pipiro griežinėliais.

EN Another month of autumn has passed. Time flies so fast, day after day, month after month, and look, soon we will be rethinking about the past year and with new big hopes, dreams will be entering new one. I never liked autumn. It was always dark, negative, slow and difficult to handle season for me. But something has changed..apparently, I changed, because I started to feel comfort in autumn. And it's not gloomy at all, when I don't make it gloomy in my thoughts, and it's quite warm and stylish, when I learned how to layer clothes, and it's quite creative, when I took a look at bunch of my recipes and started recreating them and fulfilling other crafting ideas. Yes, this autumn I like.

So let's spoil ourselves a bit with easy done, but tasty breakfast. Let's slow down, not rush and just enjoy the moment. The idea of the recipe I found in Jamie Oliver book "15 minute meals", I adapted a little bit by myself and after few moments I had delicious breakfast.

We will need: 

  • ciabatta or french baguette, depends on your choice;
  • egg;
  • half of avocado;
  • handful of rucola;
  • spicy red pepper;
  • balsamic vinegar;
  • salt, black pepper.

Toast slice of bread in the oven. Bring the water almost to boiling, crack an egg into small cup, then gently drop it into the water. Boil it from 2 to 4 min, depending on how you like it, well cooked or a little bit liquidy. Then carefully take the egg out of the water and dry it on the paper towel. Put the avocado on the bread, place rucola and nicely top it with egg. Sprinkle with red pepper pieces, salt and pepper.


Bon Appétit!!!