Exploring Rome




LT Taip taip, it's Italy, babe! Kaip smagu rašant šį įrašą mintimis sugrįžti į nuostabias dienas, praleistas po karšta Romos saule. Septynios dienos, šešios naktys. Prieš dvejus metus keliavau po šiaurinę Italijos dalį, bet iki Romos tuomet neužsukome, tad ji taip ir liko mano planuose kažkada pamatyti. Ir šiais metais buvo lemta mano norams išsipildyti, tiksliau turėčiau dėkoti vienam žmogui už šią gražią dovaną, tai Mon Cheri. Netikėta gimtadienio dovana, kuri paliko neišdildomus įspūdžius.

Septynių dienų vien tik pačioje Romoje truputuką daugokai, tačiau kadangi mudu esame iš linkusių neskubėti atostogų metu, lėtai pasimėgauti viskuo, tad buvo plius minus pats tas, na, padiskutavę nusprendėm, kad penkios dienos būtų buvę liuks. Pradėsiu nuo to, kad šis miestas man be galo patiko. Patiko viskuo. Be proto gražūs pastatai, ta gelsva, oranžinė, rusva spalvos, aptrupėjusios sienos, daug žalių augalų, mane tiesiog kerėjo ir negalėjau sustoti jų fotografuoti. Istoriniai paminklai žavingi savo didingumu. Siauros gatvelės, grįstos senovinėmis plytelėmis, visą laiką nuteikė romantiškai. Maistas. Mmmm..tiesiog tobula. Prieš kelionę pasakiau sau, kad kiekvieną dieną ragausiu kažką naujo, ir savo pažadą tęsėjau. Ėjom tik į vietinių pamėgtas vietas, kur didžiojoje dalyje nebuvo angliško meniu. Pirmą kartą išbandžiau gnocchi (virtinukai) ir buvo toks tobulas minkštumas ir skonis, tik ir norėjosi niekada nesustoti valgyti. Oooh pica, būk pašventinta, tikra itališka pica. Ravioli su špinatais ir pomidorais irgi buvo hitas. Bruschetta'os paprastos, o tokios skanios. Išbandyta daug, vienintelis patiekalas, kuris man jau buvo per daug riebus tai spaghetti carbonara, na bet turėjau jį išmėginti, ten, Romoje.

Gelato buvo tikra atgaiva karštomis dienomis. Aišku, surasti tikrus ledus, o ne dirbtinus, ne taip jau lengva. Kaip žinote, o gal ir ne, didžioji dalis tų ryškių, neoninių spalvų ledų nėra tikrieji, o prifarširuoti visokiausių dalykų. Daugiausia tokių yra aplink visas turistines vietas. Natūralių ledų gelateria's susiradau internete (jei norite sužinoti, spauskite čia) tačiau jos yra atokiau nuo lankytinų vietų. Specialiai nesinorėjo kulniuoti, tad nusprendėm išbandyti tuos ryškiaspalvius ir pajusti, kuo jie skiriasi. Spalvoti, gaivinantys, neriebūs ledai. O už kelių metrų, bežingsniuojant ir valgant tįžtančius ledus pamačiau "Fata Morgana" gelateria, jėtau, kaip apsidžiaugiau, rėkiu, taigi čia šita, einam!! Ir nesvarbu, kad abudu rankose laikome pilnus ragelius. Įėjom, o jauna pardavėja tik akis išplėtė ir emocingai itališkai: o neeee, tik ne tai, kodėl jus pirkote tuos ledus? Negerai.. :)) Labai smagu buvo sutikti tokia malonią merginą, kuri davė paragauti ledų, nes be įprastinių rūšių kaip melionas, arbūzas, stracciatella ir kt., buvo tokių skonių, kurių nesu mačiusi, nei girdėjusi, kaip saulėgrąžų, imbiero, chilli ir kt..buvo woaw, tokie netikėti deriniai, kad net buvo sunku išsirinkti. Galiausiai išsirinkus, išmetėm pirmuosius ledus ir mėgavomės naujais. O kitą dieną vėl ten pat grįžom paskanauti kitų rūšių. 


Labai sužavėjo vietinių geranoriškumas bei vaišingumas. Vieną vakarą pavakarieniavus atokiame nuo centrinės dalies vietiniame mažiukame restoranėlyje ir jau atsiskaičius, pribėga vienas iš restorano šeimos narių ir pradeda bendrauti bei siūlyti išbandyti jų gėrimų kaip grappa ar limoncello. Na, žinoma, man kažkokie lietuviško kompleksavimo mygtukai įsijungia ir sakau, tai kad mes jau susimokėjom ir keliausim. O jis "no worries, I give you for free just to try". Hmm, na kaip čia dabar nemokamai, kažkaip nepatogu lyg, bet jis taip maloniai papasakojo apie gėrimus, tai išbandėm abudu, ir po antrą pakartojom. Tai tokie malonūs mažmožiai tikrai pakelia ūpą ir nuteikia ypatingai smagiai. Nes mūsų Lietuvėlėj nelabai kas tau ir ką nemokamo ar šiaip iš idėjos pasiūlys. Vat yra kur tobulėt. Taigi būta ir kitų situacijų, kur pasireiškė italų svetingumas, tačiau kaip pavyzdžiui pakaks ir vieno :)



Trastevere rajonas pats pačiausias man. Toks romantiškas, kaip iš filmų vaizdų. O kai vakarais visi išlenda į gatves vakarieniauti, pasivaikščioti, panaktinėti, jausmas išvis nerealus: siauros gatvelės, užpildytos besišnekučiuojančių žmonių, juoko, šypsenų.. Po vakarienės susikibę už rankų svajingai žingsniavom šio mielo rajono gatvelėmis ir mes..

EN Yes, it's Italy, babe! It's so great to come back to amazing days spent under hot Rome sun, while writing this post. Seven days, six nights. Two years ago I was traveling the North Italy, but that time we skipped Rome, so it remained on my to go someday list. And this year for my wish it was meant to come true and I have to thank to one special person for this beautiful gift, so it's Mon Cheri. An unexpected gift with unforgettable memories. I will start by saying that I enjoyed everything. Madly beautiful buildings in light orange, beige, yellow colors, plenty of green plants in the balconies and rooftops, crumbled walls. Plenty of majestic monuments. Narrow streets, delicious food. Everything was charming! It's a city with the huge spirit and very welcoming natives! I hope you will enjoy the photos and you will feel even just a tiny bit of the Italian (Rome) spirit!!



Savaitė nerealaus laiko nuostabiame mieste su mylimu žmogumi. Mano nuomone tikras "la dolce vita" Kas dar nebuvot Romoje, nedelskit, nes tai pasakiškas miestas, pilnas išskirtinio žavesio, būdingo tik italams! To, ką gauni keliaudamas, negali su niekuo palyginti. Keliauti juk nuostabu, ar ne? ;)

***
A week of unbelievably good time in an amazing city with the loved one. In my opinion it's a real "la dolce vita". Who haven't been yet in Rome, don't wait, because it's wonderful city, full of exclusive charm, specific to italians! What traveling gives can't be compared to anything. It's amazing to travel, right? ;)

Leave a Comment

  1. Na tikra romantika. Ode ledams ir pasakiskiems vaizdams :)

    ReplyDelete
  2. Labai gražios nuotraukos! Ir aš buvau tose pačiose vietose, labai norėčiau sugrįžti dar kart ;p

    http://gabijasun.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Dekui!!! :))) Ir as noreciau :)))

    ReplyDelete
  4. so beautiful, love Italy as well

    ReplyDelete