Carrot Cake with Cream Cheese Icing




the best carrot cake
It's this time of the year when a piece of cake with a cup of coffee or tea feels so comforting and it's what you need to make a gloomy day slightly better. There is nothing better than a cozy afternoon or evening at home, all curled up on a sofa with a blanket in front of your favorite TV series or a book in your hands. Well for this moment a piece of cake is a total must, right? During cold season I can call myself homebody, and if it wasn't for my dog, sometimes I even wouldn't step outside from my home for all day.. But let's come back to today's topic - cakes. Whenever I go somewhere to grab a coffee and see a carrot cake aside, I need to order it. It's my new addiction. So for this reason I decided to find a carrot cake recipe that looks good enough for me and to bake it at home. And holy moly guys, I have to say that it is THE cake. Moist, fluffy, full of taste, fulfilling and the icing takes it even to a higher level. I am very happy how this cake turned out, like so good! After eating one piece you will reach for another, trust me! Did I convince you?? :))

******

Štai ir atėjo tas metų laikas, kai tik gabalėlis pyrago su kava ar arbata gali praskraidinti apniukusią dieną. Juk nieko tokiu metu nėra geriau kaip susirangyti sofoje su pleduku priešais mėgstamus televizijos serialus ar su knyga rankoje. Čia jau pagal nuotaiką. Ir kaip tokia akimirka gali apsieiti be lėkštutės su gabalėliu burnoje tirpstančiu rojumi??.. Tamsiuoju ir šaltuoju periodu aš galiu save pavadinti namisėda. Ir jeigu ne mano keturkojis bičiulis, tai būtų dienų/popiečių, kai visai neiškiščiau nosies iš namų laukan. Bet visgi ne apie tai šiandien, o apie pyragą. Šiuo metu išgyvenu priklausomybę nuo morkų pyrago. Kad ir kur einu kavos pertraukėlei ir jei tik užmatau 'morkinį' desertą, besislepiantį už stiklo, tai jau būk tikra, kad nesusilaikysiu ir kirsiu, kad net ausys linguosis. Kolkas dar neragavau neskanaus morkų pyrago. Matyt, sėkmė. Tad pagalvojau, kodėl gi nepabandžius išsikepti to tobulo skanėsto pačiai. Paieškojusi, radau sau patinkantį receptą ir štai šiandien matote rezultatą - morkų pyragą iš didžiosios raidės. Koks skanumėlis!!! Drėgnas, tiek kiek ir reikia, purus, sodrus skonis, ir toks sotus, kad suvalgius gero gabalėlio, daugiau nebesinorės nieko, išskyrus gal antro gabalėlio :)) Įtikinau? :))

the best carrot cake with cream  cheese icing
CARROT CAKE with CREAM CHEESE ICING from Canadian Living

2 cups all purpose flour
2 teaspoons baking powder
2 teaspoons cinnamon
1 teaspoon baking soda
3/4 teaspoons salt
1/2 teaspoon nutmeg
3/4 cups granulated sugar
3/4 brown sugar
3 eggs
3/4 cups vegetable oil
1 teaspoon vanilla
2 cups finely grated carrots
1 cup drained and blended canned pineapple
1/2 cup chopped pecans

ICING
250g cream cheese (I used low fat Philadelphia cream cheese)
1/4 cup butter, softened
1/2 teaspoon vanilla
1 cup icing sugar
juice of one lemon


- In large bowl, whisk together flour, baking powder, cinnamon, baking soda, salt and nutmeg.

- In separate bowl, beat together granulated and brown sugar, eggs, oil and vanilla until smooth. Pour over flour mixture and stir just until moistened. 

-Stir in carrots, pineapple and pecans. Spread in prepared pan. 

-Bake in 180°C for about 40 min or until a wooden stick inserted in center comes out clean. Let the cake cool down completely.

- Icing: in bowl, beat cream cheese with butter until smooth. Beat in vanilla and lemon juice (depending on your preference, I like citrus'y taste, so I always add more lemon juice).  Beat in icing sugar, one third at a time until smooth. Spread over top of cake. Put the cake into a fridge for few hours.

the best carrot cake
MORKŲ PYRAGAS SU KREMINIO SŪRIO GLAISTU iš Canadian Living

2 puodeliai miltų
2 arbt. š. kepimo miltelių
2 arbt. š. cinamono
1 arbt. š. sodos
3/4 arbt. š. druskos
1/2 arbt. š. muskato
3/4 puodeliai baltojo smulkaus cukraus
3/4 puodeliai rudojo cukraus
3 kiaušiniai
3/4 puodeliai daržovių aliejaus
1 arbt. š. vanilės
2 puodeliai smulkiai tarkuotų morkų
1 puodelis nusunktų ir sutrintų konservuotų ananasų
1/2 puodelio suskaldytų pekano riešutų

GLAISTAS
250g kreminio sūrio (aš naudojau mažo riebumo Philadelphia sūrį)
1/4 puodelis suminkštinto sviesto
1/2 arbt. š. vanilės
1 puodelis cukraus pudros
1 citrinos sultys


- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo  miltelius, cinamoną, sodą, druską bei muskatą.

- Kitame dubenyje gerai suplakite baltąjį ir rudąjį cukrų su kiaušiniais, aliejumi, vanile iki vientisos masės. Supilkite į miltų mišinį ir maišykite iki kol viskas susijungs ir sudrėks.

- Suberkite morkas, ananasą ir pekano riešutus. Sumaišykite ir visą masę dėkite į paruoštą kepimo skardą.

- Kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių arba iki tol, kol įsmeigus pagaliuką į pyrago vidurį šis lieką švarus. Leiskite pilnai atvėsti ant grotelių.

-Glaistas: dubenyje suplakite sūrį su sviestu  iki vientisos masės. Tuomet supilkite vanilę bei citrinos sultis ( pagal skonį. Aš visuomet pilu daugiau citrinos sulčių, nes man taip skaniau), gerai suplakite. Berkite po vieną trečdalį cukraus pudros į masę ir gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Ištepkite glaistu atvėsusio pyrago paviršių. Dėkite pyragą į šaldytuvą kelioms valandoms. Vėliau belieka tik skanauti!

skaniausias morkų pyragas
life and style blog from luxembourg

Leave a Comment

  1. Aš labai labai panašų kepu! Mano mėgstamiausias pyragas :))

    ReplyDelete
  2. Turbut sis pyragas taps ir mano megstamiausiu :))

    ReplyDelete
  3. Monika, o puodelis, kiek butu gramu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 puodelis miltu yra 125g

      pridedu naudinga nuoroda konvertavimo:
      http://www.jsward.com/cooking/conversion.shtml

      As pati anksciau vargdavau su vertimais i gramais, kol galiausiai atsibodo ir isigijau matavimo puodelius :)

      Delete