Chicken & Spinach Cannelloni





LT Italų virtuvės patiekalus galėčiau valgyti ir valgyti, padaryti pertraukėlę ir vėl kibti į tokius skanumynus. Nežinau, kas taip traukia tuos mano skonio receptorius, bet turiu pripažinti, kad man didžioji šios virtuvės dalis tiesiog tobula. Jaučiu, kad pomidorų gausa turi įtakos šiai mano meilei. O gal tas neįmantrumas mane traukia, o gal tiesiog tas amžinas noras mokėti mėgautis šeimos ar gerų draugų bei paprasto, tačiau ypatingai skanaus ir šviežio maisto derinio akimirkomis. Kai renkuosi receptą gaminimui, dažniausiai taip nutinka, kad daugelis jų būna makaronų patiekalai. Ne, specialiai nesirenku, tiesiog natūraliai akys į juos nukrypsta. Taip ir susikaupė itališkų, pažymėtų išbandyti, receptų skyrelis. Patinka man jų skonis, patinka lengvos variacijos, patinka patiekimas, dar patinka spalvos, o labiausiai raudona, juk taip mėgstu pomidorus :) Tad vieną penktadienio vakarą nusprendžiau išbandyti Cannelloni receptą. Tai buvo pirmas kartas ir patikėkite, koks jis buvo geras!! Pavyko nuostabiai! Buvo taip skanu, kad po kiekvieno kąsnio vis sakėme: "Och, na ir skanumėlis". Net pasisotinus nesinorėjo sustoti vien dėl to tobulo skonio, tobulos akimirkos... Tą vakarą susikūrėme savo Italiją.

*****

EN I could eat and eat Italian cuisine, make a little break and again get down to these delicious dishes.
I don't know what exactly attracts my taste, but I definitely have to admit that the most part of this cuisine is just perfect. I have a feeling that the used amount of tomatoes have to do something with it. Or maybe it's simplicity that attracts me, or maybe just the eternal desire of learning to appreciate those little moments with family or bunch of good friends while eating simple, yet very delicious and fresh dishes. When I choose a recipe for cooking, most of the times it appears to be Italian one and especially pasta recipes. No, I don't seek it for purpose, it just happens naturally. So that is how the folder of Italian pasta recipes to try was created. I'm really loving the taste, easy variations, beautiful serving, oh and I love colors, especially red, because I love tomatoes :) So one friday evening I decided to try Cannelloni recipe. It was my first time of making this, but it was so great!! It turned out so delicious!!! I won't lie, but each bite was lead with phrases like: "Oh what a tastiness". Even though we were full, we couldn't stop eating, because of the perfect flavor, perfect moment... That evening we created our own Italy.

We will need:

  • 1 svogūno // onion
  • alyvuogių aliejaus // olive oil
  • 500g šaldytų špinatų // frozen spinach
  • 2 valg. šaukštai miltų // tablespoons plain flour
  • 2 arbat. šaukšteliai angliškų garstyčių // teaspoons English mustard
  • 200ml pieno // milk
  • 150g keptos ar virtos vištienos (vakarykštės arba šviežiai gamintos) // cooked chicken (leftfover or freshly cooked)
  • 15g šviežių bazilikų // fresh basil
  • 60g parmezano sūrio // parmesan cheese
  • 16 džiovintų kaneloni vamzdelių // dried cannelloni tubes
  • 2 česnako skiltelės // cloves of garlic
  • 1 raudonas čili pipiras // fresh red chili
  • 2 x 400g skardinės konservuotų smulkintų pomidorų // tins of chopped tomatoes 

LT Įkaitiname orkaitę iki 180°C. Nulupame ir smulkiai sukapojame svogūną. Į didelę keptuvę ant vidutinės ugnies įpylame alyvuogių aliejaus ir sudedame svogūną, kepame apie 8 minutes arba kol suminkštės, reguliariai maišome ir jeigu reikia įpylame šlakelį vandens. Sudedame šaldytus špinatus, paliekame dar 8 minutėms su uždengtu dangčiu, kad atitirptų špinatai. Toliau supilame miltus ir įdedame garstyčias. Palaipsniui pilame pieną vis maišydami, kol gauname gražią kreminę žalią masę. Nukeliame nuo ugnies ir pagardiname druska bei pipirais. Smulkiai sukapojame vištieną ir bazilikus, išsaugodami jų stiebus, tuomet įtarkuojame pusę nurodyto kiekio parmezano sūrio ir viską gerai išmaišome. Su arbatiniu šaukšteliu pripildome kaneloni vamzdelius ir gražiai išdėliojame kepimo skardoje.

Nulupame ir smulkiai sukapojame česnaką, kartu su baziliko stiebais, dedame į keptuvę su alyvuogių aliejumi, pakepame iki kol švelniai pageltonuoja. Supjaustome aštrųjį pipirą ir dedame į keptuvę, suverčiame konservuotus pomidorus su visu skysčiu ir šiek tiek vandens. Verdame kelias minutes, pagardiname prieskoniais ir užverčiame ant išdėliotų skardoje kaneloni tubelių. Paskirtome padažą tolygiai ir sutarkuojame likusį parmezano sūrį. Kepame apie 30 minučių arba kol gražiai pageltonuos ir pradės burbuliuoti. Prieš patiekiant galime dar užtarkuoti šiek tiek parmezano sūrio ir skanaus!

******

EN Preheat the oven to 180°C. Peel and finely chop the onion and put it into a large pan on a medium heat with lug of olive oil. Cook for 8 minutes, or until soft, stirring regularly and adding a splash of water if needed, then stir in the spinach. Cook with a lid on for another 8 minutes to defrost, then stir in the flour and mustard. Gradually add the milk, stirring constantly for a couple of minutes, or until you have a nice creamy green sauce. Remove from the heat and season to perfection. Finely chop and add the cooked chicken and basil leaves (reserving the stalks), then grate in half the Parmesan cheese and mix well. Get the filling into the cannelloni tubes with a teaspoon. Once filled, place the tubes in one layer in a baking dish.

Peel and finely chop the garlic and tender basil stalks, and put into the pan with a lug of olive oil to get lightly golden. Finely slice fresh chili and add it to the pan, tip in the tomatoes and half a tin's worth water, bring to the boil for a couple of minutes, then season to perfection and pour over the pasta. Distribute sauce evenly, grate over the remaining Parmesan and bake in the oven around 30 minutes, or until golden and bubbling. Sprinkle with little bit of grated Parmesan  and serve.

*Adapted from the Jamie's Oliver cookbook "Save with Jamie"


Leave a Comment

  1. Kaip pasakiškai skaniai atrodo ! Taip ir norisi pirštus apsilaižyti ir kuo greičiau išbandyti šį receptą :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ir as laiziausi pirstus, nes buvo taaip skanu :)) tikrai patariu isbandyti, nesunku, bet labai niom niom niom :))

      Delete