Caramelized Onion,Spinach & Avocado Quesadillas





LT Prieš kurį laiką vakarieniavau meksikiečių virtuvės restorane. Pirmą kartą paragavau Quesadillas ir man taip patiko, kad sakiau, jog būtinai turiu pagaminti jas namie, o tuo labiau, kad ir receptą jau kuris laikas buvau išsirinkusi ir išsisaugojusi savo “pabandyti” faile. Receptas tikrai nesunkus ir tiesiog puikus tiek neįpareigojančiai vakarienei dviese, tiek išbadėjusiai draugų kompanijai numalšinti (žinoma, šiuo atveju dvigubinam ar trigubinam kiekį). Šias quesadillas galima valgyti ir be jokio padažo, o jei norisi, guacamole visuomet suveiks.
*****
EN Some time ago I had a dinner in the Mexican cuisine restaurant. It was the first time for me trying Quesadillas and I liked them so much that I was eager to try to make them at home, plus I had the recipe in my "to try" folder for awhile. So the recipe is pretty simple, easy and great for a dinner for two or for a bunch of hungry friends (in this case, just double or triple the portion). This dish can be eaten without any sauce or, if desired, guacamole will always work magic here.


Caramelized onion, spinach & avocado quesadillas adapted from the Oh my veggies
(makes 4 quesadillas)
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus // 3 tablespoons olive oil
  • 2 dideli raudonieji svogūnai // 2 large red onions, halved and sliced
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos // 1/2 teaspoon salt
  • 2 šaukštai rudojo cukraus // 2 tablespoons brown sugar
  • 1-2 šaukštai balzaminio acto // 1-2 tablespoons balsamic vinegar
  • 300g šviežių špinatų // 300g fresh spinach
  • 150g fermentinio sūrio // 150g fermented cheese
  • 2 avokadai, nulupti ir supjaustyti griežinėliais // 2 avocados, pitted, peeled and sliced
  • 4 dideli lakštai tortilijų // 4 large flour tortillas

LT Didelę keptuvę su alyvuogių aliejumi kaitiname ant žemos temperatūros. Dedame svogūnus, supjaustytus griežinėliais, pabarstome druska ir lėtai kepame apie 15-20 minučių vis pamaišant. Nesusigundykite padidinti ugnies, nes juk nenorite, kad svogūnai sudegtų, kantrybė – dorybė čia :) Kai svogūnai suminkštėja ir pageltonuoja, beriame cukrų ir balzamiko actą – taip prasideda karamelizacijos procesas. Kepame toliau dar apie 10 minučių, vis pamaišant, kol svogūnai taps lipnūs ir pilnai karamelizuoti. Į tą pačią keptuvę ant žemos temperatūros dedame špinatus ir kepame  maišant apie 2 minutes, kol suglebs. Perkeliame špinatus į atskirą dubenėlį. Keptuvę atsargiai pavalome popieriniu rankšluosčiu. Padidiname ugnį iki vidutinės. Į keptuvę dedame vieną tortilijos lakštą. Ant apatinės tortilijos dalies beriame ¼ sūrio (šį sykį aš turėjau supjaustytą, tad tiesiog suplėšiau į gabaliukus), dedame ¼ karamelizuotų svogūnų ir ant viršaus dedame ¼ špinatų masės.  Sūrio niekuomet nebus per daug, tad galite dar šiek tiek užbarstyti ant viršaus. Pakaitiname, kol sūris išsilydis ir tortilija taps traški ir gelsva, tuomet išdėliojame avokado griežinėlius ( ½ avokado per tortijlią), užverčiame laisvą tortilijos dalį ant užpildytos ir atsargiai su mentele apverčiame. Dar pakepame, kol paskrus ir pageltonuos kepama pusė. Tuomet perkeliame ant pjaustymo lentos ir prieš patiekiant supjaustome į keturias dalis.

*****

EN Heat oil in a large pan over low heat. Add the onions and the salt and cook very slowly for 15-20 minutes, stirring occasionally. Don't be tempted to turn the heat up, as you don't want the onions to burn, so let's just be patient! When onions are softened and golden, add sugar and balsamic vinegar - the caramelization process will start. Cook for a further 10 minutes, stirring occasionally, until sticky and caramelized. In the same pan over the low heat, add the spinach and cook, stirring frequently, until wilted, for about 2 minutes. Remove from the heat and transfer the spinach to another bowl. Wipe the pan carefully with the paper towel. Increase the heat to medium and place the pan. Lay one tortilla flat in the pan. To the bottom half of the tortilla sprinkle ¼ of cheese (this time I had sliced one, so I just teared the slices and sprinkled), add 1/4 of the caramelized onions, followed by the 1/4 of the wilted spinach. Heat until  cheese melts and tortilla is browned and crispy. If you want, you can sprinkle a bit more of cheese and then add the avocado slices (about 1/2 of an avocado per quesadilla), fold tortilla in half, onto itself, and flip it over. Continue cooking until it is browned and crispy. Before serving, cut quesadilla into four pieces.



Leave a Comment

  1. Mmmh this looks really good! And guacamole works with almost everything ;)
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks!!! Yes, guacamole is great thing!! and avocados are amazing :))

      Delete
  2. Yummm! Honestly, I've never seen this combination before. I love quesadillas! I ought to try putting avocado in them now. Avocado makes everything better. :)

    doitfortheirony.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, I totally agree that avocado makes everything better :)))

      Delete
  3. Pazymejau tave Geriausio blogo nominacijoje. Jei turesi laiko ir noro, kvieciu sudalyvauti. Daugiau info cia: http://smellofpeony.blogspot.de/2014/08/best-blog-award.html

    ReplyDelete