Lemon Yogurt Cake




Lemon Yogurt cake-Simply Magnifique blog
EN   What do you do when it's raining and it's windy as hell on Sunday? I bake the cake! And you see the result in this post. I love anything lemon related, so no wonder why I chose this lemon yogurt cake. Easy to make, 90% that you will have most of the ingredients already at home, so why not to whisk everything together and enjoy a little piece of heaven. Yes, this cake is literally a piece of pure heaven. Do you remember me baking lemon bars (recipe HERE)? They were delicious, but this cake is even better. It has a different texture: very light, moist and so fluffy. It turned out so well, especially the fluffiness and the moist which I always seek in my cakes, but not all the times I succeed. 

I highly recommend you to try this cake and follow the recipe! Don't try to skip the baking soda. You might think that baking powder is enough. No, add the required amount of baking powder and baking soda as recipe says. It matters!!! If you bake it, let me know what you think about this cake!!!! Happy and fun baking!!

******

LT   Ką jūs darote sekmadienį, kai lauke siaubingai lyja ir vėjas taršo viską aplink??? Aš tai kepu pyragą, kurio rezultatą matote šiame įraše. Aš tiesiog dievinu viską susijusį su citrina, tad nenuostabu, jog pasirinkau citrininio jogurtinio pyrago receptą savo sekmadieniam pasisukiojimui virtuvėje. Lengvai pagaminamas, o dar ir 90% kad turite didžiąją dalį reikiamų ingredientų savo virtuvėje, tad kodėl gi nesumaišius visko į dubenį ir nepasigaminus šio gabalėlio dangaus. Taip, šis pyragas yra tikrų tikriausias burnoje tirpstantis malonumas. Ar pamenate paskutinius mano gamintus citrininius gabalėlius (receptas ČIA)?? Jie buvo labai skanūs, tačiau šiandienis pyragas yra dar geresnis. Tiksliau turi kitokią tekstūrą: drėgnokas ir ypatingai purus. Iš tiesų, labai pasisekė šis pyragas, ypač jo purumas. Aš visuomet norėjau rasti tokį keksinio tipo receptą, kuris būtų labai purus ir lengvas. Pagaliau tai pavyko!

Labai jums rekomenduoju pamėginti iškepti šį pyragą, tik būtinai sekite receptą. Jame reikia ir kepimo miltelių ir sodos, tad nenusukite sodos pamanę, kad apsieisit vien su kepimo milteliais! Ne, įdėkite tiek, kiek reikalauja receptas abiejų ingredientų, jei norite džiaugtis tokiu skaniu pyragu kaip manasis. Tad skanių kepinių jums! Ir nepamirškite pasidalinti savo įspūdžiais, jei bandysite šį pyragą!!!!

Lemon Yogurt cake-Simply Magnifique blog
LEMON YOGURT CAKE  adapted from David Lebovitz

DRY INGREDIENTS

1 1/2 cup (210g) all purpose flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda (don't skip this ingredient!)
1/2 teaspoon salt

WET INGREDIENTS

1 1/2 cup (300g) sugar
1 cup (250g) whole milk yogurt (I used 0% greek yogurt)
1/2 cup (125ml) neutral tasting vegetable oil (I used sunflower oil)
2 large eggs, at room temperature
2 tablespoons freshly squeezed lemon juice
zest of 2 lemons

LEMON GLAZE

1 1/2 cup (210g) powdered sugar
3 tablespoons freshly squeezed lemon juice


- Preheat the oven to 180°C (350°F). Butter or oil the 23 cm cake pan and dust it with flour or you can use the baking paper. (I used a round 23 cm cake pan without baking paper, only buttered and floured).

- Mix together flour, baking powder and salt.

- In a large bowl whisk together the 1 1/2 cup sugar, yogurt with baking soda, oil, eggs, lemon juice and lemon zest until smooth.

- Mix about one third of the dry ingredients into the yogurt mixture, then stir the rest, in two batches, just until the dry ingredients are completely incorporated. Do not overmix. Scrape the batter into the prepared pan and bake for 40 minutes (my cake was perfectly done in this time), or until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean and not sticky.

- Let the cake cool for about 15 minutes, then take it from the cake pan and let the cake cool down completely on a wire rack.

GLAZING. Mix the powdered sugar and lemon juices until smooth. Pour it in the center of the top of the cake. Spread it gently with a spoon or spatula and let the glaze drip down the side. After the glaze firms, you can sprinkle powdered sugar on top to make the cake even more beautiful!

Lemon Cake-Simply Magnifique blog
CITRININIS JOGURTINIS PYRAGAS  adaptuotas pagal David Lebovitz

SAUSI INGREDIENTAI

1 1/2 puodelio (210g) miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio druskos 


ŠLAPI INGREDIENTAI

1 1/2 puodelio (300g) cukraus
1 puodelis (250g) naturalaus jogurto (aš naudojau 0% graikišką jogurtą)
1/2 puodelio (125 ml) neutralaus skonio aliejaus (aš naudojau saulėgrąžų aliejų)
2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
2 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
2 citrinų žievelės

CITRININIS GLAISTAS

1 1/2 (210g) cukraus pudros
3 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių


- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Sviestu ar aliejumi ištepkite 23cm kepimo formą ir lengvai pabartykite miltais arba galite kepti kepimo popieriumi išklotoje formoje. (Aš naudojau apvalią 23cm kepimo formą, išsviestuotą ir pabarstytą miltais).

- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.

- Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, jogurtą su soda (aš dar įpyliau lašelį acto sodos neutralizavimui, mama ir močiutė liepia taip daryt :), aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir citrinos žievelę iki vientisos masės.

- Įmaišykite apie vieną trečdalį sausų ingredientų į jogurto masę, išmaišykite. Tuomet suberkite antrą trečdalį, sumaišykite ir galiausiai suberkite paskutinį trečdalį sausų ingredientų ir vėl viską atsargiai sumaišykite. Svarbu nepermaišyti, tiesiog kad viskas susijungtų į vientisą masę. Tuomet pilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 40 minučių (man tiek ir pakako) arba kol į pyrago vidurį įdūrus medinį pagaliuką šis liks švarus ir nelips.

- Leiskite pyragui atvėsti apie 15 minučių prieš išiimant iš kepimo formos. Tuomet dar palikite pilnam atvėsimui ant grotelių. 

GLAISTAS. Sumaišykite cukraus pudrą ir citrinos sultis iki vientisos masės. Mišinį pilkite ant pyrago centro ir gražiai šaukštu ar mentele paskleiskite glaistą ant pyrago leidžiant glaistui varvėti pyrago šonais. Glaistui sustingus, kad pyragas būtų dar gražesnis, galite jį apibarstyti cukraus pudrą.

Leave a Comment

Post a Comment